Toyota Yaris je evropski avtomobil leta!

Nova toyota yaris, ki si jo lahko ogledate in preizkusite v salonih TPV AVTO, je v tekmi za naslov evropski avto leta 2021 krepko ugnala tekmece. To ji je uspelo že drugič v zgodovini. Novi yaris se je vrnil po najimenitnejšo evropsko avtomobilsko trofejo. Osvojil jo je tudi prvi yaris leta 2000. Z dvema naslovoma se lahko pohvalita le še renault clio in volkswagen golf.

Organizatorji izbora so zapisali, da so yarisove vrline skromnejše mere od tekmecev v B razredu, zrelost in dodelanost na vseh področjih, zelo dobra kakovost izdelave, udobje, varnost, zmogljivosti in celo vozne lastnosti. Ključna prednost yarisa pa je zelo učinkovit hibridni pogonski sklop, kjer se bencinski motor umika električnemu. Ena od prednosti yarisa je tudi dostopna cena.

V Toyoti so navdušeni nad dejstvom, da je največje evropsko priznanje prišlo le nekaj dni za tem, ko je bil Yaris prvič razglašen za najbolje prodajani evropski avtomobil.

Matt Harrison, izvršni podpredsednik Toyota Motor Europe, pa je ob razglasitvi povedal naslednje: “Za nas je to velika čast. To je že tretji naslov Evropski avtomobil leta za znamko Toyota. Prvič je to priznanje dobil Yaris leta 2000. Leta 2005 je ta nagrada pripadla Priusu, sedaj pa še četrti generaciji modela Yaris. To je veliko priznanje za naše delo in trud. Ob tem bi se želel še posebej zahvaliti razvojnim ekipam v Evropi in na Japonskem. To je najboljši Yaris, ki smo ga kdajkoli izdelali. S tem smo uresničili tudi besede Akia Toyode, ki si je zaželel, da bi naši avtomobili na obraze kupcev narisali širok nasmeh.«

Kako so se razvrstile točke finalistov izbora:

  • Toyota yaris – 266
  • Fiat 500e – 240
  • Cupra formentor – 239
  • Volkswagen ID.3 – 224
  • Škoda octavia – 199
  • Land rover defender – 164
  • Citroën C4 – 143

Žirija za evropski avto leta šteje 59 članov. Med njimi je tudi slovenski žirant Sebastjan Plevnjak iz oddaje Avtomobilnost.

 

Na ogled in preiskušnjo vabljeni v prodajni salon TPV AVTO.

 

 

rtvslo